play in English

Vânătoarea de culori (Play In English)

Vârsta: de la 3 ani
Materiale necesare: creioane colorate, mult entuziasm

Vocabular: culorile, Where can you see…?

Un alt joc foarte simplu și care nu are nevoie de nicio pregătire este Vânătoarea de culori. Dincolo de partea „didactică”, e o activitate foarte bună de exersare a atenției și puterii de concentrare. Poate fi de ajutor și în situațiile în care copilul are nevoie să se miște ca să-și consume energia.

Ridicăm în aer un creion colorat, roșu, de exemplu. „Red! Where can you see red?”

Participanții se uită în jur, încercând să observe cât mai multe obiecte roșii. Pe măsură ce le observă, atât părintele, cât și copilul aleargă să le atingă, spunând de fiecare dată: red! Dacă apare și competiția între părinte și copil, cu atât mai bine. Putem eventual completa: red carpet! red book!, chiar dacă copiii nu știu cuvintele respective. Nu insistăm să le repete și ei. Singura regulă e să spună de fiecare dată culoarea.

Continuăm până când toate petele de roșu din jur sunt atinse, apoi ridicăm un alt creion, întrebăm despre altă culoare.

Secretul succesului acestui joc este că oferă o satisfacție profundă, venită din concentrarea intensă asupra mediului înconjurător. Jucătorii sunt 100% prezenți, implicați și în mișcare. Au un scop clar și o recompensă imediată. Copiii sunt instinctiv atrași de acet gen de activități. Le place să „vâneze” culori, iar limba străină e pur și si simplu în peisaj, o regulă a jocului pe care o acceptă ca pe oricare alta. Uită că învață și atunci învață cel mai bine.

Enjoy!